Tryl i køkkenet med NÆRVÆR: Opskrift på stenbiderrogn med kartoffelvaffel og garnish

Stenbiderrogn er en af de tidligste forårsbebudere. Og en skøn en af slagsen, hvis du spørger os. I øjeblikket kan vi ikke servere så meget for dig. Derfor får du her i stedet NÆRVÆR’s opskrift på stenbiderrogn med kartoffelvaffel og garnish.

Stenbiderrogn med kartoffelvaffel og garnish vil uden tvivl imponere derhjemme. Derfor får du her NÆRVÆR’s opskrift på stenbiderrogn, så du selv kan trylle i køkkenet. Og det bedste er næsten, at denne opskrift er virkelig let at gå til.

Det er lidt forskelligt fra år til år, hvornår stenbiderrogn kommer i sæson. Den er dog allerede nu til at finde enten i dit supermarked eller fiskehandler.

Denne opskrift på stenbiderrogn med kartoffelvaffel og garnish er til 4 personer.

Stenbiderrogn:

–       400 gram renset stenbiderrogn
–       Salt
–       Mandelolie

Først renser du stenbiderrognen. Dernæst smager du til med mandelolie og salt og gemmer i en lille skål.

Kartoffelvaffel:

–       100 gram blødt smør
–       3 æg
–       200 gram hvedemel
–       100 ml. øl
–       100 gram kartoffelpuré
–       8 gram salt
–       250 ml. pisket fløde

Du kan med fordel have kogt kartoflerne til puré i forvejen. Herefter vendes smør, æg, hvedemel og øl sammen med kartoffelpuréen. Til sidst vender du forsigtigt den piskede fløde i. Dejen bages på et vaffeljern, til de er færdige.

Pisket creme fraiche:

–       150g creme fraiche 38%
–       Saft fra ½ citron
–       Salt

Creme fraichen piskes luftig og smages til med citronsaft og salt.

Garnish:

–       1 fint hakket rødløg
–       4 håndfulde klippet karse
–       4 håndfulde plukket dild
–       4 skiver citron

Til sidst samler du den skønne ret med vaffel nederst, creme fraich, stenbiderrogn og garnish. Voila, og velbekomme.

LÆS OGSÅ: Køkkenchefen på NÆRVÆR guider: Her får du opskriften på at lave verdens bedste and

Del på:

Relaterede historier